Yamaha D'elight Yakıt Tüketim Bilgileri

23 Eylül 2017 Cumartesi

Yağmurlu Havalarda Güvenli Sürüş İçin...

Eylül ayı ile yağışlı havalar kendini hissettirmeye başladı, karlı havalar da yolda. Yağmurlu havada motor kullanımı normal zamanda kullanmaktan çok daha zordurve çok daha dikkat gerektirir. Artan yağış miktarı yola dikkatin verilmesini zorlaştırırken, aracın dengede kalmasını da zorlaştırır. Alınacak birtakım önlemlerle işinizi kolaylaştırabilirsiniz.


1- Hızınızı düşürün

Yağışlı havalarda hızlı motor kullanıyor olmanız durmanızı daha da geciktirecektir. Zeminin ıslak ve kaygan olmasından dolayı yol tutuşunuz da zayıflayacağından yağmurlu havalarda düşük hızla ilerlemeniz hem sizin için hem de trafikteki diğer araçlar için oluşabilecek tehlikelerin önüne geçecektir.

2- Görüş kalitenizi yükseltin

Bu konuda altın kural kask havalandırmasını ve pinlock’u doğru şekilde kullanmaktır. Yeni nesil kaskların neredeyse hepsinde pinlock özelliği bulunuyor. Kask alırken bu konuya dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Pinlock bağlantısı bulunan kasklar sayesinde buğu sorunu yaşamazsınız.

3- Takip mesafesini artırın

Zeminin ıslak olması durma mesafenizi artıracağından, takip mesafeniz yağışsız hava koşullarına göre daha fazla olmalı. Herhangi bir kazanın oluşmasına mahal vermemek için alınacak başlıca önemlerden biri takip mesafesini artırmak.

4- Kayganlaşan yola dikkat

Zemin üzerindeki toz ve çamur gibi birikintiler yağmurun başlamasıyla birlikte kaygan bir duruma gelerek lastiklerin yola tutunmasını azaltır. Yol kuruysa ve yağmur birden bastırdıysa hızınızı düşürmeniz tehlikeli durumların yaşanmasının önüne geçecektir.

5- Fren balataları ıslanırsa kuruması için fren manetine dokunun

Yağmurlu havalarda fren balatalarının ıslanması kaçınılmaz. Ancak fren manetine birkaç kez hafifçe dokunmanız yağmurlu havada karşılaşabileceğiniz ani bir durumda motorunuzun daha güvenli bir şekilde durmasını sağlayacaktır.

6- Doğru lastiği seçin

Motorunuzda üretici firmanın önerdiği ebatlar dışında farklı ebatlarda ki lastikleri kullanmayın. Yanlış lastik kullanmanız yol tutuş kabiliyetinizi etkilediği gibi fren performansınızı da azaltacaktır.

7- Yağışlı havalarda sollama yaparken daha dikkatli olun!

Yağış esnasında görüş mesafesinin düşmesinden dolayı önünüzdeki ve araçların sizi fark etmesi zorlaşacaktır. Bu sebeple sollama yaparken ya da şerit değiştirirken sinyal verdiğinizden emin olun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder