Yamaha D'elight Yakıt Tüketim Bilgileri

13 Nisan 2016 Çarşamba

Yamaha 04GEN

Yamaha 04GEN tanıtıldı! Motosikletlerde şeffaf gövde fikri tamamen yeni değil fakat Yamaha'nın yeni 04GEN konsept scooter'ı, bunu şaşırtıcı şekilde, alışılmış plastik gövde yerine etkili bir alternatif olarak kullanıyor.



Motosikletin karartılmış plastikleri, alüminyum şasi parçalarının alttan gözükmesini sağlarken, gövde panellerinin arka taraflarına kalıplandırılmış kafes tarzı destekler, ilginç bir görsel efekt sağlıyor.
 
Yamaha'nın basın bültenine göre: "Güzel tasarlanmış iç yapının sergilenmesi, görkemli gövdeye bir hafiflik getirerek, nadir güzelliği elde etmek için iç ve dış mekanı sentezleyen yeni bir tasarım yaratıyor."
 
 
Firma'nın "bir kadının görüntüsünü, onurlu bir zarafet havası ve zihin ile beden lütfu olarak çağrıştırıyor" iddiası, bu konseptin kadınlara yönelik olduğundan başka, karışıma herhangi bir katkı sağlıyor mu bilinmez.
 
Firmanın yeni konsepte adanmış yan sitesi, hem kadın esintisini hem de dikkate değer tasarımı, daha yüksek bir seviyeye taşıyor ve: "04GEN, ikizkenar yamuk şeklindeki uzun ve alçak silüeti ile canlı bir atmosfer yaratıyor. Canlılık ve iç metanet ile bir kadın görüntüsünü çağrıştıran yenilikçi tasarımı ile kuğu motifinde tasarlanmış hafif dış kısmı, nadir güzelliğe erişmek için iç ve dış mekanı sentezliyor." diyor.
 
 
Ne yazık ki, tasarım elemanlarını anlatan firma, motosikletin teknik verilerinden bahsetmeyi unutmuş. Göstergeleri akıllı telefon ile değiştirerek bir dizayn klişesine gittikleri açık (sonu yağmurda kötü olabilir), fakat kapalı frenlerle ilgi ilginç birşeyler var gibi gözüküyor. Görünüşe ve enine kesiti gösteren krokiye bakıldığında, siyah kaplamanın altındaki janta bağlı disk fark ediliyor. Kaplama, tek pistonlu kaliper için bir dirsek görevi görüyor. 
 
Kaynak:motorcular.com   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder